Leg...leg...leg - a világ leghosszabb körme

Mit gondolsz, milyen hosszú a világ leghosszabb körme? Na, amire most gondolsz, azt szorozd meg legalább kettővel.
A termetes méretű szaruképződmény tulajdonosa egy Shridhar Chillal nevű indiai férfi. S még mielőtt fellebbentenénk a fátylat a méretes körmökről, érdemes megemlíteni néhány dolgot. A Guiness Rekordok könyvében 20 éve szereplő férfi nem rég úgy döntött, hogy megválik hosszúra nőtt testrészétől.
Nem csoda, hiszen nem lehet egyszerű ekkora körmökkel bármiféle munkát is végezni. Shridhar megunta a hosszú körmökkel járó kellemetlenségeket, és egy Hongkongban megrendezésre kerülő árverésen kínálja eladásra büszkeségeit.


A férfi 14 éves korában hallott egy papról, aki 55 cm-re növesztette meg körmét. Ekkor eldöntötte, hogy megdönti ezt a rekordot.
S amit eldöntött, azt véghez ez is vitte. Egy fél évszázadon keresztül növesztette bal kezén a körmét, míg jobb kezét rendesen ápolta. Ráadásul még állást is talált magának. 1957 és 1973 között szabadúszó fényképészként kereste a kenyerét, majd 1973-tól az állami sajtóban alkalmazták ugyanebben a pozícióban. 1995-ben pedig nyugdíjba vonult.

Most pedig következzenek a megdöbbentő számadatok. Az öt ujján lévő körmének teljes hossza 6,21 méter. A leghosszabb körme a nagyujján található, amely 1,42 méter. A gyűrűs- ujján 1,26 méter, a kisujján 1,21 méter, a középső ujján 1,17 méter, míg a mutatóujján 1,09 méter hosszúságú köröm található.
Ekkora méreteknél már érthető, hogy a szaruképződmény nem egyenesen nőtt, hanem felcsavarodott, és elképesztően nehézzé vált viselője számára. A férfi annyira óvta büszkeségét, hogy ha például szembe fújt a szél, akkor inkább hátat fordított, nehogy egy erősebb széllökés letörje őket.


A szépségért meg kell szenvedni, mondják. Hát én azt hiszem, ezek a rettenetes méretű körmök nem nevezhetőek szépnek. De ha valaki ilyen méretekkel akar dicsekedni, annak számolni kell némi egészségkárosodással is.
Shridhar Chillal rengeteg szenvedett a hosszú körmök miatt. Kezdetben állandóan fájt a csuklója a körmök súlya alatt. Aztán már nemcsak csuklóban érezte a fájdalmat, hanem könyökben és vállban is. Szép lassan pedig minden ideg elsorvadt a bal kezében, mert azt nem tudta használni. Ráadásul, a férfi még a jobb fülére is teljesen megsüketült, bár az nem bizonyítható, hogy mindez a körmöknek köszönhető-e.
Mindenestre érhető az idős férfi döntése, miszerint inkább szeretne ő is egy múzeumban gyönyörködni az általa növesztett gigászi méretekben.


Forrás: http://www.sulinet.hu/tart/cikk/Sbi/0/9386/1

Kovács Enikő
kozmetikus mester

Tel.: 06 23 336 526, 06 20 913 3381
www.tengerszem-kozmetika.hu
schiko@freemail.hu
2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 39.

© Civertan Stúdió Budapest

1 hozzászólás eddig

  • Értékelés:
- nail_grower
nail_grower
2007-12-27 15:32:24

Én is növesztem a körmömet, a kisujjaimon 5 éves koromtól, a többin úgy 8-9-től (persze amikor már nagyon nagy, akkor lerövidíttetem). A két kisujjamon 20 centis körmök vannak, a többin egyenletesen 10-10. Egy kicsit mindig több, mert úgy kb. évente manikűröztetem őket vissza erre a hosszra.
Shridar Chillal bácsi egy nagy csaló. Egyrészt amikor az ember elhatározza, hogy növeszti a körmét, akkor az első jónéhány év k. nehéz, minduntalan letöredeznek a nagy körmök. Másrészt a körmöket nem lehet csgavonalban felpödörni, ahogy ő csinálta a sajátjaival.

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá ehhez a bloghoz. Belépnél? | Regisztrálnál?
Blog  felvétele kedvencek közé
Szerzõ hozzáadása a kedvencekhez
Add a Startlaphoz

Rólam

Kovács Enikő kozmetikus mester 06 23 336 526 06 20 913 3381 schiko@freemail.hu 2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 39. hétfő-péntek: 8-20-ig szombat: 8-14-ig.Tengerszem Kozmetika

Kedvenc szerzõk

Blogom címkéi


http://rss.kozmetikus.blogter.hu/

2Szavazz
Szavazz és a bejegyzés címlapra kerülhet